• Din Dermalogicabutik online
  • Fri frakt och snabba leveranser
  • Bonus på allt

Sandett

SANDETTs eteriska oljeblandningar handlar du hos oss på DPOSH

Känslomässig balans med exklusiva eteriska oljor

Dessa fantastiska oljeblandningar med sitt mer exklusiva innehåll av eteriska oljor kommer hjälpa dig att skapa magi i din vardag. När du doftar in oljorna går dessa ner i lungorna och vidare ut i blodbanan och hjälper dig att biokemiskt komma i harmoni och balans med dina känslor. För varje blandning har oljor noga utvalts som passar för det speciella känslotillståndet. En blandning av topp,mellan och basnoter för att skapa balans för ditt doftsinne. En underbar gåva från naturen som vi får ta del av. Välj den doft som du känner att du behöver förstärka och innjut upplevelsen av att kunna skapa balans i din kropp.

Produkten handlar även om att få en förståelse för attraktionslagen, om hur du kan skapa ditt drömliv med dina tankar och känslor. Läs mer under ”Attraktionslagen”.

 

Vad är eteriska oljor?

Aromaterapi kallas användandet av eteriska oljor och är en form av helande som utnyttjar växternas naturliga aromatiska beståndsdelar – de eteriska oljorna – både på grund av deras doft och deras inneboende läkande egenskaper. Ordet aromaterapi är ordagrant översatt: aroma=doft och terapi=

hela/läka/behandla.

Eteriska oljor benämns på olika sätt; livets kraft, växtens hormoner, växtens själ, växtens ande mm. Dessa oljor förekommer i en mängd olika växtarter och utvinns oftast genom ångdestillering ur kärnor och frön, bark, löv, blommor, trä, rötter eller kåda beroende på typ av växt.

Eteriska oljor har vi använt i tusentals år och används i både hudvård, hårvård, för sin doft och för hälsan. Aromaterapin nyttjas effektivt genom en lång rad vanliga åkommor, bland annat hudproblem som akne,eksem,svampinfektioner, luftvägsbesvär som hosta och snuva, muskelsmärtor samt nervösa och emotionella besvär.

De väldoftande essenserna kallas ibland för växtens eget immunförsvar. Eteriska oljor avger doftämnen som finns i blommor, blad, rötter, frön, frukt och bark från örter och träd. Dessa ämnen skyddar växten mot insekter, sjukdom och ogynnsam miljöpåverkan. Eteriska oljor är även växtens

eget hormonsystem, som påverkar vårt hormonsystem positivt.

Den kemiska strukturen liknar den som både människan och djur har, vilket gör att vi identifierar och accepterar oljan som ger oss liknande fördelar som växten den kom ifrån. Varje eterisk olja har sin speciella egenskap, de kan vara lugnande, bakteriedödande, slemlösande mm.

Eteriska oljor har en låg fetthalt och är en typ av flyktiga vätskor med en komplex sammansättning. De innehåller flera hundra aktiva ämnen, som kan påverka både vår sinnesstämning och vår kropp.

Eteriska oljor är starkt koncentrerade. Till 10 ml eterisk olja går det åt 1,3 kg lavendelblommor eller 30 – 50 kg kronblad av rosor. Detta gör dem 50 – 100 gånger mer potenta än torkad ört. Så oljorna ska användas med måtta.

 

Hur används eteriska oljor?

Vanligt är att använda eteriska oljor i massagebehandlingar eller i badet då dessa har en mycket avslappnade effekt och en helande upplevelse, men används även i hudvårdsprodukter. Oljan kommer då in genom huden och transporteras med dess småmolekylära struktur via blodbanan och ut i kroppen till de olika organen. Eteriska oljor har även en välgörande effekt på huden, de kan lugna en irriterad hud och motverka åldersfläckar och mycket mer.

Eteriska oljor kan också komma in i kroppen genom att vi andas samt doftar in dem vilket sker i vår produkt, då de transporteras ner till lungorna. I lungorna finns lungblåsor och runt dessa finns små blodkärl, där tas den eteriska oljan upp och förs ut i kroppen där den terapeutiska effekten gör nytta.

Vanligt är att dofta som med denna produkt eller genom en aromalampa.

 

SANDETTs oljor har hög kvalité

Det finns en mycket stor variation i kvalitet och terapeutisk effekt bland eteriska oljor på marknaden idag. Naturliga äkta eteriska oljor utvinns enbart från växtdelar och oljans kvalitet påverkas av framställningsmetod, jordmån, klimat samt skörde- och odlingsteknik.

Det är många faktorer som ska samverka för att uppnå en fin olja av hög terapeutisk kvalitet. det finns en stor risk att billiga eteriska oljor är av dålig kvalitet eller är syntetiska och helt verkningslösa för aromaterapi. Våra oljor har hög terapeutisk verkan och vi använder ekologiska oljor så långt det är möjligt, för att slippa bekämpningsmedel.

 

Kommer alla att känna av effekten av oljorna?

De flesta kommer känna av effekten av de eteriska oljorna. Men som med allt kan det vara så att en del inte upplever så stark effekt. Bra att veta är att oljorna verkar ändå även om du inte känner av dem. På sikt bör det öppnas upp och du känner av dem, man kanske inte alltid ser förändringen själv. Vad vi vet i alla fall är att eteriska oljor är otroligt välgörande och en riktig gåva från naturen. Så använd våra oljor efter den känsla du vill förstärka under dagen, och njut av oljan, njut av dagen, njut av livet!

Visa mer
Stäng

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen