• Din Dermalogicabutik online
  • Fri frakt och snabba leveranser
  • Bonus på allt

Pigmenteringar

Sol, hormoner och hudinflammationer är några av de faktorer som påverkar de pigmentproducerande cellerna i huden. Resultatet blir förr eller senare det som kallas ojämn pigmentering och som brukar dyka upp i 30-40-årsåldern. Ofta gör dessa förändringar att man ser äldre ut än vad man är, då rynkor och andra hudförändringar syns tydligare. Att effektivt motverka ojämn pigmentering innebär bland annat:

  1. Daglig applicering av UV-skydd
  2. Konsekvent användning av pigment-hämmande produkter
  3. I möjligaste mån undvika de faktorer som orsakar pigmenteringen

Ett viktigt steg för att få snabbare resultat är exfoliering – d v s att avlägsna döda hudceller. Dels lyfter man av de redan pigmenterade cellerna på ytan och huden ser jämnare ut och får mer lyster. Dessutom kommer pigmenthämmande ingredienser i serum och mjukgörare som du använder att bli effektivare.

Det är viktigt att ha realistiska förväntningar vid användning av pigmenthämmande produkter. Orsaken bakom pigmenteringen och hur djupt den sitter är avgörande för resultatet. Din hudterapeut kan hjälpa dig med att hitta rätt bland våra-produkter så att du får rätt behandling för just din hud.

 

 

Visa mer
Stäng

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen